Interieur Stenden restaurant klaar

Het interieur van het restaurant van de Stenden University Campus is opgeleverd! AchterboschZantman architecten heeft dit in een prettige samenwerking met Christien Starkenburg van Jan de Jong interieur tot stand gebracht. Stenden is al lange tijd bezig met een lokale keuken, waarin men het gebruik van eerlijk en lokaal voedsel onder de aandacht wil brengen. In de keuken wordt duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds gekookt, geïnspireerd op de culinaire cultuur van ons land. Ver weg van antibiotica en gifstoffen. Tachtig procent van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren, twintig procent van buiten. Dit heeft ons op het idee gebracht om het restaurant aan te kleden met kruidenperken waardoor men kan zien wat men eet. Eerlijker kan niet. Verder is bouwkundig gezien de akoestiek en het natuurlijke lichtinval sterk verbeterd. We hebben daklichten en nieuwe puien aangebracht. We hebben lokaal hout verwerkt in het interieur. Deze verbouwing is een eerste fase van een grootschalige herstructurering. In de nabije toekomst worden er nog kassen toegevoegd, wordt de lobby vernieuwd, de entree en het hotel.