Lamellen Campus gemonteerd

Sinds kort is na een bouwperiode van meer dan een jaar eindelijk te zien hoe het gebouw er uit moet zien! De laatste lamellen zijn aangebracht en de hoeken zijn ook dicht. Het beoogde beeld dat verwijst naar het gebruik, de aard van de plek en het duurzame karakter van het gebouw is nu in volle glorie zichtbaar. Functioneel werkt de gevel als permanente zonwering en daglichtsturing waardoor oververhitting tegen gegaan wordt. De lamellen zijn een soort open weefsel, een filter dat tegenhoudt en toelaat waar nodig. Dit is een verwijzing naar het gebruik van het gebouw, waarin onderzoekers dagelijks met deze praktijk van filteren bezig zijn. Het golvend beloop van de lamellen geeft het gebouw daarnaast een liquide karakter door de vloeiende, continue en afgeronde vormen. Hierdoor is het gebouw herkenbaar als boegbeeld van de Watercampus. Ter plaatse van de toegangen worden de houten lamellen omhoog getrokken waarmee het gebouw uitnodigend wordt.Het vloeibare karakter wordt nog eens versterkt door de geleidelijk veranderende hellingshoek van de lamellen, zodat een tweede patroon van golven over de gevel ontstaat.